Vincent Wijers en Robi Valkhoff  verenigden hun krachten en toen ontstond het:
Het Circus der Gedachten
Een megalomane avond in Carré. Poging om wetenschap, kunst en andere disciplines definitief te koppelen. Het moment waarop Wim Hofs definitief als de Iceman gelanceerd werd. Met grote namen uit de wetenschap, politiek, film en theater.
Van Captain Video deden Kees Veling, Kees Fopma en Rob Haarsma mee.
Ik werkte met de verschillende regisseurs samen om hun aandeel met beeld te versterken. Hier een complete medewerkerslijst
Alexander Rinnooy Kan met een optische illusie
Samen met Frans Weisz maakte ik een film waarin Alexander Rinnooy Kan in een reus verandert. We hielpen hem zijn obsessie met optische illusies in theater om te zetten.
Theo Janssen met een Strandbeest
Met Theo Janssen bedacht ik videodecor voor een strandscene waarin een strandbeest verschijnt.
Voor Louise Vet projecteerden we de hersens van een sluipwesp als een hologram.
Robbert Dijkgraaf werkt samen met Marco Gerris van ISH om uit te leggen wat tijd is. Aan de hand van een animatie van Rob Haarsma
Wim Hofs staat tijdens de voorstelling lange tijd in een cabine met 700 kilo ijs. Bij de try out waren twee onderzoekers van het UMC St Radboud aanwezig: hoogleraar fysiologie prof. dr. Maria Hopman en internist/biomedisch onderzoeker prof.dr. Mihai Netea.  Zij bekeken de reacties van Hofs lichaam en deden enkele bijzondere ontdekkingen. Dit was de eerste keer dat wetenschappers serieus naar de act van Wim Hof keken.

Ander werk van Lekker Kort

Back to Top